Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Κυκλοφόρησε περιοδικό για εξορκιστές στην Πολωνία


Επειδή οι εξορκισμοί παρουσιάζουν αξιοσημείωτη αύξηση στην Πολωνία, Καθολικοί παπάδες ένωσαν τις δυνάμεις τους με έναν εκδότη και έβγαλαν το πρώτο μηνιαίο περιοδικό στον κόσμο, που ασχολείται με το πώς να κυνηγήσεις το «κακό».

Ο πάτερ Αλεξάντερ Ποσάκι, καθηγητής φιλοσοφίας, θεολογίας και ανώτατος δαινομολόγος-εξορκιστής, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του περιοδικού «Egzorcysta»: «Οι εξορκισμοί αυξήθηκαν τα τελευταία 15 χρόνια στην Πολωνία από 4 σε 120 ανά έτος. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους».

Μέρος της αύξησης αυτής αποδίδει στη μετάβαση από το αθεϊστικό σοσιαλιστικό κράτος στον καπιταλισμό, ο οποίος δίνει ευκαιρίες στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς για αποκρυφιστικές ενασχολήσεις, επιχειρηματικές και μη.

Ενδεικτικό της αύξησης των εξορκισμών είναι το γεγονός ότι στη Βαρσοβία υπάρχει λίστα... αναμονής τριών μηνών: «Δεν προλαβαίνουμε» σχολίασε ένας άλλος ιερέας. Σύμφωνα με τους ίδιους, οι εξορκισμοί γίνονται με την παρουσία ψυχιάτρων, ώστε οι περιπτώσεις ψυχικής ασθένειας να μην μπερδεύονται με δαιμονισμό. Επίσης, λένε ότι οι σκηνές εξορκισμού στις ταινίες μοιάζουν πολύ με την πραγματικότητα...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου