Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου 2012

Βόμβα μεγατόνων για στελέχη της Ν.Δ.


Πολιτική θύελλα προκαλεί το δημοσίευμα της Real News, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης και οι δύο πρώην υπουργοί της, Γιώργος Βουλγαράκης και Μιχάλης Λιάπης εμπλέκονται σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος που υπολογίζεται σε 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα στοιχεία - σοκ προκύπτουν από τις καταγγελίες του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού και του επιχειρηματία Γιώργου Ζωγραφάκη.

Ήδη, οι τρεις εμπλεκόμενοι έχουν απαντήσει στο δημοσίευμα, διαψεύδοντας οποιαδήποτε εμπλοκή τους και θα υποβάλουν μηνύσεις.

O κ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε για το δημοσίευμα εν πτήσει, επιστρέφοντας από την Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων και μόλις προσγειώθηκε στο ασεροδρόμιο των Σπάτων προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: «Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου».

«Ας σταματήσει πια αυτή η τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα! Δεν γνωρίζω ούτε κατ 'όψη,απολύτως ΚΑΝΕΝΑ απ τα αναφερόμενα πρόσωπα στο ρεπορταζ της Real News και πολύ περισσότερο δεν έχω σχέση με τα αναγραφόμενα. Έδωσα ήδη εντολή να κινηθούν οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες εναντίων όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα», έγραψε ο Γιώργος Βουλγαράκης στο twiter.

Ο Μιχάλης Λιάπης, από την πλευρά του δήλωσε: «Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου».

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του, το πρωί της Δευτέρας θα έχουμε παρέμβαση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου καθώς το ζήτημα που προέκυψε κρίνεται από τον ίδιο ως «πολύ σοβαρή πολιτική υπόθεση που πρέπει να διαλευκανθεί άμεσα».

Επίσης, σύμφωνα με παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, το ΣΔΟΕ οφείλει να έχει παραδώσει το πόρισμά του έως το τέλος Σεπτεμβρίου, δηλαδή σε μία, μόλις, εβδομάδα.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου