Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

«Χορτάτοι» και πεινασμένοι χωρίς κεραμίδι στο κεφάλι τους

«Χορτάτοι» και πεινασμένοι χωρίς κεραμίδι στο κεφάλι τουςΈκαναν σπίτι τους τα πιο απίθανα μέρη

 

Το να μείνει κανείς άστεγος σίγουρα είναι ένα από τα χειρότερα πράγματα που θα μπορούσαν ποτέ να συμβούν... Κι όμως, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στον πλανήτη που ήταν «χορτάτοι» και για τους οποίους το να ζήσουν ως άστεγοι ήταν απλώς στάση ζωής. Πούλησαν λοιπόν όλα τα υπάρχοντα τους κι αποφάσισαν να ζήσουν απαλλαγμένοι από τις επίπλαστες ανάγκες που δημιουργεί το χρήμα...

Υπάρχουν όμως από την άλλη πλευρά και κάποιοι πεινασμένοι που μέσα στην απελπισία τους τόλμησαν ακόμη και να κρυφτούν σε σπίτια αγνώστων για να επιβιώσουν.

Στη συνέχεια ακολουθούν μερικές από τις πιο παράδοξες ιστορίες αυτού του τύπου... Γιατί σίγουρα υπάρχουν και αμέτρητες άλλες που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.


Φοιτητής στον Καναδά επέλεξε να ζήσει ως άστεγος



Ο Shane Dussault όχι μόνο δεν προσπάθησε να αποφύγει το να μείνει άστεγος, αλλά το επεδίωξε κιόλας. Φοιτητής στο τμήμα φιλοσοφικής του πανεπιστημίου McGill στο Μόντρεαλ, ο Shane ζει ως άστεγος εδώ και ένα χρόνο. Στο σακίδιο του έχει έναν φορητό υπολογιστή, ένα sleeping bag, μια πετσέτα και λίγα φρούτα και ψωμί.

Ζει στην πανεπιστημιούπολη κάνοντας χρήση των εγκαταστάσεων με τον ίδιο τρόπο που οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε τα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. Τρώει τα γεύματα του στο εστιατόριο, κάνει τη γυμναστική του στη βιβλιοθήκη και ντους στο γυμναστήριο ωστόσο για τον ύπνο επιλέγει πολλές φορές εξωτερικές τοποθεσίες τις οποίες για λόγους ασφαλείας δεν αποκαλύπτει.


Έζησε για τέσσερα χρόνια σε αεροδρόμιο και τον βρήκε τυχαία η μητέρα του




Άραγε πόσο εύκολο είναι να παρατηρήσει κανείς ότι μεταξύ των επιβατών στις πύλες αναχώρησης ενός αεροδρομίου υπάρχει κι ένας «επιβάτης» που δεν έχει πετάξει ποτέ επί τέσσερα χρόνια; Μάλλον όχι και τόσο αν αναλογιστεί κανείς ότι δεκάδες επιβάτες ξεμένουν και κοιμούνται στα καθίσματα του αεροδρομίου λόγω της αναβολής ή ακύρωσης πτήσεων.

Ο 26χρονος George που αποφάσισε να εξαφανιστεί επειδή χρωστούσε χρήματα και να ζήσει incognito, σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση και να κάνει σπίτι του το αεροδρόμιο του Heathrow αφού έκανε πρώτα μια υπερανάληψη 2.000 λιρών από το λογαριασμό του. Τρεφόταν μάλιστα από τα υπολλείμματα φαγητού που τοποθετούνταν από τα μαγαζιά σε καθαρές πλαστικές σακούλες στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Το περίεργο της υπόθεσης όμως δεν είναι τόσο αυτό, όσο το γεγονός ότι τον εντόπισε εντελώς τυχαία στο αεροδρόμιο η ίδια του η μητέρα. Οι δυο τους δεν είχαν επικοινωνήσει για όλο αυτό το χρονικό διάστημα και η μητέρα του τον βρήκε στο αεροδρόμιο όταν πήγε να παραλάβει έναν συγγενή.

Ένας «άστεγος» δισεκατομμυριούχος που ζει σε ξενοδοχεία





O Nicholas Berggruen, είναι ένας «άστεγος» δισεκατομμυριούχος. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Η περιουσία του είχε εκτιμηθεί από το περιοδικό Forbes περίπου στα 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια κι όμως, αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα και να ζήσει όπως λέει χωρίς βάρη, απαλλαγμένος από τις επίπλαστες ανάγκες που δημιουργεί το χρήμα.

Ο Nicholas 46 ετών σήμερα δεν έχει καν σπίτι και κοιμάται σε ξενοδοχεία καθώς πούλησε το πολυτελέστατο διαμέρισμα του στη Νέα Υόρκη, την έπαυλη που είχε στη Φλόριντα και το μοναδικό του αμάξι.

Όσο για την περιουσία του τη χάρισε σε φιλανθρωπικό ίδρυμα και τη συλλογή του με τα έργα τέχνης σε μουσείο του Βερολίνου.

Άστεγη έζησε για ένα χρόνο σε ντουλάπα 





Άστεγη στην Ιαπωνία κατάφερε να τρυπώσει σε διαμέρισμα και να ζήσει για ένα χρόνο σε ντουλάπα του σπιτιού. Και θα παρέμενε εκεί για πολύ περισσότερο αν ήταν πιο προσεκτική με τις ποσότητες φαγητού που κατανάλωνε.

Η αστυνομία εντόπισε την 58χρονη να κρύβεται στο ντουλάπι, όταν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού υποψιασμένος για τις ποσότητες φαγητού που «έκαναν φτερά» από την κουζίνα, αποφάσισε να βάλει κρυφές κάμερες.

Έγινε λοιπόν αντιληπτό ότι κάθε φορά που έβγαινε από το σπίτι κάποιος κυκλοφορούσε στο εσωτερικό του. Αρχικά, νόμισε ότι επρόκειτο για κλέφτη και κάλεσε την αστυνομία.
΄Οταν όμως έφτασαν οι αστυνομικοί, αντί να βρουν τις πόρτες διάπλατα ανοιχτές συνειδητοποίησαν ότι τόσο η πόρτα όσο και τα παράθυρα ήταν ερμητικά κλειστά.

Τελικά ψάχνοντας στο σπίτι εντόπισαν τη γυναίκα να κρύβεται κουλουριασμένη στη ντουλάπα. Η 58χρονη ομολόγησε ότι μπήκε στο σπίτι μια μέρα που ο ιδιοκτήτης του το άφησε ξεκλείδωτο και ότι είχε τοποθετήσει κι ένα μικρό στρώμα στη ντουλάπα για να κοιμάται πιο άνετα.

Σώθηκε χάρη στην καταπληκτική φωνή του



O Ted Williams ήταν επί χρόνια ένας άστεγος που ζητιάνευε δολάρια στον αυτοκινητόδρομο του Columbus, στο Οχάιο. O Ted κρατούσε μια πινακίδα κάθε φορά που προσέγγιζε τα τζάμια των οδηγών στην οποία έγραφε ότι έχει περάσει δύσκολες στιγμές αλλά ο θεός ακόμη δεν του στέρησε το δώρο της φωνής.

Ένας δημοσιογράφος που τον ανακάλυψε στους δρόμους, του ζήτησε να θυμηθεί τη ραδιοφωνική του καριέρα, πριν δηλαδή πέσει στα ναρκωτικά και ενώ είχε ακόμη σπίτι και δουλειά.

Ο Ted ανάγκαστηκε να βγάλει στον αέρα τη βελούδινη ραδιοφωνική του φωνή για να κερδίσει επάξια το δολάριο του και αυτό ήταν.

Ο άστεγος Ted Williams έγινε viral video στο ίντερνετ, τα media ενδιάφερθηκαν για την ιστορία του και εκείνος έζησε το αμερικανικό όνειρο καθώς οι προτάσεις δουλειάς έπεσαν βροχή.

Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τού προσέφεραν μια θέση εκφωνητή πλήρους απασχόλησης και προθυμοποιήθηκαν να τον στεγάσουν σε ένα ζεστό σπίτι.


Άντρας έζησε στην AOL για δύο μήνες



O Eric Simons αφού εργάστηκε για τέσσερις μήνες στην εταιρεία υπηρεσιών διαδικτύου ΑΟL συμμετέχοντας στη δημιουργία ενός προγράμματος, είδε ότι τελικά δεν θα ήταν κι άσχημη ιδέα να παρατείνει τη διαμονή του στο κτίριο. Στην απόφαση του τον διευκόλυνε και το γεγονός ότι το πάσο εισόδου στο κτίριο εξακολουθούσε να δουλεύει...

Για κάποιον μάλιστα που δεν είχε χρήματα να ζήσει μόνος του και που δεν είχε πρόβλημα να κοιμάται σε ξένους καναπέδες, οι εγκαταστάσεις της εταιρείας με το γυμναστήριο και τα ντους μάλλον ήταν και πολύ καλύτερες από ό,τι είχε ονειρευτεί.

Το όνειρο του ωστόσο έμεινε στη μέση καθώς έπειτα από δύο μήνες άνδρας της ασφάλειας που πήγε να εργαστεί μια ώρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο βρήκε τον Eric και τον πέταξε έξω κακήν κακώς. Τουλάχιστον δεν κάλεσε την αστυνομία...

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου