Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ο αριθμός των κινητών αναμένεται να ξεπεράσει τον συνολικό πληθυσμό της Γης


Σύμφωνα με έρευνα της Σουηδικής εταιρίας Εricsson, μέχρι το 2017 υπολογίζεται οτι θα υπάρχουν εννέα δισεκατομμύρια συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, ενω ο παγκόσμιος πληθυσμός ανέρχεται μόλις στα 7,4 δισεκατομμύρια (όπως εκτιμά η Υπηρεσία Απογραφής των ΗΠΑ).

Η διαρκώς αυξανόμενη χρήση υπηρεσιών όπως το youtube και γενικά η επιθυμία των χρηστών να παραμένουν συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, όπου κι αν βρίσκονται, έχει ανεβάσει κατά πολύ τον πήχη των απαιτήσεων στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Η έκθεση της Ericsson, όπως αναφέρουν σε σχετικό δημοσίευμα Τα Νέα, προβλέπει ότι σε πέντε χρόνια, η πρόσβαση στο Ιντερνετ και η χρήση εφαρμογών μέσω φορητών συσκευών θα είναι 15 φορές μεγαλύτερη σε σχέση με σήμερα.

Συγκεκριμένα, το 85% του παγκόσμιου πληθυσμού θα βρίσκεται διαρκώς συνδεδεμένο στο διαδίκτυο. Η πρόσβαση στο Ιντερνετ, γίνεται όλο και συχνότερα μέσω κινητού τηλεφώνου, ενω παρατηρείται σταδιακή εγκατάλειψη των «επιτραπέζιων» υπολογιστών (desktops).

Πλέον 7 στους 10 χρησιμοποιούν το κινητό τους κατά τη διάρκεια των  καθημερινών τους μετακινήσεων στο αυτοκίνητο, το λεωφορείο, το τρένο κλπ, σύμφωνα με την έρευνα, ενω εκτιμάται οτι η πρόσβαση στο ίντερνετ απο φορητές συσκευές αυξήθηκε χάρη στην διείσδυση που έχουν αποκτήσει τα έξυμνα κινητά τηλέφωνα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη.

Τέλος, η συχνότητα χρήσης του διαδικτύου κυμαίνεται ανάλογα με το είδος του κινητού του χρήστη. Συγκεκριμένα παρατηρήθηκε οτι η χρήση του ίντερνετ είναι υψηλότερη στους κατόχους κινητών iPhone της Apple, ενω ακολουθούν οι χρήστες με λειτουργικό Android της Google και τελευταίοι έρχονται αυτοί που έχουν το WindowsPhone της Microsoft

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου