Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Ξεχωριστά κτίσματα που έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία...

Τα πιο διάσημα και ακριβά ξενοδοχεία είναι αυτά που προσφέρουν πολυτέλεια και χλιδή, με τζακούζι, σπα και άλλες τέτοιου τύπου ανέσεις.
Ωστόσο, ένα ξενοδοχείο μπορεί να ξεχωρίζει με το χώρο στον οποίο φιλοξενεί τους επισκέπτες του. Γιατί άλλο είναι να μένεις σε ένα προσφάτως ανεγερθέν οικοδόμημα αποτελούμενο από «τετράγωνα» κουτιά και άλλο σε ένα χώρο που φιλοξενούσε μονάχους, μαθητές ή ακόμη και φυλακισμένους!

Ακολουθούν ορισμένα από τα πιο ξεχωριστά κτίσματα που έχουν μετατραπεί σε ξενοδοχεία...

Hotel Costa Verde 727 Fuselage, Κόστα Ρίκα




Είναι σίγουρα η πιο ξεχωριστή σουίτα της Κόστα Ρίκα και πιθανότατα μια από τις πιο ιδιαίτερες σε ολόκληρο τον κόσμο. Και πώς να μην είναι όταν πρόκειται για το ειδικά διαμορφωμένο εσωτερικό ενός Boeing 727 του 1965. Το κουφάρι του αεροπλάνου έχει μάλιστα τοποθετηθεί μέσα στο δάσος ώστε να μοιάζει πως έχει καταπέσει πάνω σε δέντρα, σκηνή που έχουμε δει ουκ ολίγες φορές σε κινηματογραφικές ταινίες.

Η σουίτα χρησιμοποιεί και χώρους που έχουν φτιαχτεί πάνω στο δέντρο, διαθέτει δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα, τραπεζαρία και μπαλκόνι!





A Quinta da Auga, Ισπανία



Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα και οι επισκέπτες του μένουν στα αναπαλαιωμένα δωμάτια ενός πρώην εργοστάσιου χαρτιού, ενώ οι χώροι του φέρνουν την αύρα του 18ου αιώνα.





Ahilya Fort, Ινδία



Χτίστηκε στα μέσα του 18ου αιώνα για τη βασίλισσα Ahilya Bai Holkar και βρίσκεται κοντά στις όχθες του ιερού ποταμού Narmada. Το 2000 ξεκίνησε η ανακαίνισή του προκειμένου να δεχτεί επισκέπτες.





Augustine Hotel, Τσεχία



Ο χώρος που στεγάζει το ξενοδοχείο Augustine στην Τσεχία, ήταν στην πραγματικότητα ένα μοναστήρι του τάγματος των Αυγουστίνων ενώ ακόμη και σήμερα μοναχοί φιλοξενούνται σε διαφορετικούς χώρους από αυτούς όπου διαμένουν οι τουρίστες. Αξιοσημείωτο είναι το St Thomas's Brewery, μπαρ που βρίσκεται στο χώρο του ξενοδοχείου και στο οποίο δεσπόζουν… σταλακτίτες και σταλαγμίτες!





The Henry Jones Art Hotel, Αυστραλία



Η επιγραφή στην πρόσοψη του ξενοδοχείου είναι «H. Jones & Co... Jams» («Jones & Co… μαρμελάδες»! Αυτό εξηγείται απλούστατα από το γεγονός ότι το 1861 ο George Peacock άνοιξε εκεί το εργοστάσιο μαρμελάδας του. Σταδιακά ο χώρος του εργοστασίου επεκτάθηκε και σήμερα έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο, στα δωμάτια του οποίου φιλοξενούνται εκτός από τους επισκέπτες και περισσότερα από 300 έργα τέχνης καθώς αυτό είναι το «προφίλ» που επέλεξε ο ιδιοκτήτης να δώσει.





Hotel Re!, Σιγκαπούρη



Αν κρίνει κανείς μόνο από το εσωτερικό του Hotel Re!, δεν πρόκειται να μαντέψει ποιοι χρησιμοποιούσαν το χώρο αυτό πριν μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Όχι μόνο υποδέχτηκε μαθητές το 1972 όταν και άνοιξε σα δημοτικό σχολείο αλλά κατείχε και ένα ρεκόρ: Ήταν το ψηλότερο σχολείο της χώρας!





Långholmen, Σουηδία



Αν Hotel Re! θεωρείται ιδιαίτερος χώρος επειδή ήταν σχολείο, το Långholmen της Σουηδίας είναι ακόμη πιο ξεχωριστός μιας και πριν γίνει ξενοδοχείο ήταν… φυλακή! Υποδέχονταν κρατούμενους από το 1840 έως και το 1975. Ορισμένα στοιχεία από τη φυλακή διατηρήθηκαν όταν αυτή μετατράπηκε σε ξενοδοχείο.





Locanda RosaRosae, Ιταλία



Το 1570 ο χώρος αυτός ήταν ένας μύλος. Σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε ξενοδοχείο αν και ο μύλος παραμένει λειτουργικός! Το εσωτερικό του ξενοδοχείου δεν έχει εκμοντερνιστεί σημαντικά και μάλιστα το ζευγάρι που διευθύνει την επιχείρηση όταν προχώρησαν στην ανακατασκευή κράτησαν πολλά τμήματα του παλαιού οικοδομήματος προκειμένου να διατηρεί την αύρα μιας άλλης εποχής.





Molja Lighthouse, Νορβηγία



Ένας φάρος μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο ωστόσο οι επισκέπτες δεν μπορούν να έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Τα δωμάτια είναι σε σχήμα κυκλικό με διάμετρο μικρότερη του ενός μέτρου! Ωστόσο η θέα της θάλασσας στο φιόρδ αποζημιώνει.





The Old Railway Station, Βρετανία



Τα τραίνα ξεκίνησαν να μεταφέρουν επιβάτες από το σταθμό Petworth το 1895. Σήμερα αν κάποιος βρεθεί στο σημείο αυτό, δεν θα μπορέσει μεν να ταξιδέψει, θα μπορέσει ωστόσο να... διανυκτερεύσει! Ο σιδηροδρομικός σταθμός έχει ανακαινιστεί προκειμένου να κατασκευαστούν δύο δωμάτια αλλά τα πιο εντυπωσιακά «διαμερίσματα» είναι αυτά που βρίσκονται στο εσωτερικό 4 βαγονιών…

Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου