Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Οι πλουσιότεροι φανταστικοί ήρωες

Οι πλουσιότεροι φανταστικοί ήρωεςΑψηφούν την κρίση και φιγουράρουν στη λίστα του Forbes

Το πλουσιότερο πλάσμα στον κόσμο δεν έχει στην ιδιοκτησία του κάποια επιχείρηση, δεν ταξιδεύει με ιδιωτικά αεροπλάνα και δεν λέγεται Κάρλος Σλιμ. Αντιθέτως, συχνάζει σε σπηλιές και μεσαιωνικούς πύργους πετάει με τα δικά του φτερά και λέγεται... Smaug!

Ο δράκος από το Hobbit του Tolkien είναι ο πλουσιότερος φανταστικός ήρωας, σύμφωνα με τη σχετική ετήσια λίστα του περιοδικού Forbes. Ο δράκος έχει περιουσία που ξεπερνά τα 209 δισεκατομμύρια δολάρια!

Δεύτερος στη λίστα είναι ο θανάσιμος εχθρός και αντίζηλος του Σκρουτζ, ο Flintheart Glomgold και τρίτος ο βρικόλακας Carlisle Cullen από το Twilight.

Για να μπει κάποιος στη λίστα των φανταστικών ηρώων του Forbes, θα πρέπει να είναι ευρέως γνωστός για τον πλούτο του. Η περιουσία του υπολογίζεται με βάση τα στοιχεία που αναφέρονται στην πηγή από την οποία προέρχεται (βιβλίο, ταινία, κόμικ). Μην νομίσετε ότι η κατάρτιση της λίστας είναι εύκολη υπόθεση. Το τελικό ποσό προκύπτει έπειτα από ανάλυση των στοιχείων και σύγκριση με τιμές και αξίες της πραγματικής αγοράς!

Πέρυσι, στην κορυφή της λίστας βρισκόταν ο Σκρουτζ Μακ Ντακ. Όμως, φαίνεται πως η φιλάργυρη πάπια έπεσε θύμα της κρίσης, καθώς εφέτος δεν κατάφερε καν να μπει στους 10 πλουσιότερους!

Οι σπουδαιότερες παρουσίες στο τοπ-10 είναι οι εξής:


1.Smaug (The Hobbit) 209 δισ. δολάρια




2.Flintheart Glomgold 51 δισ. δολάρια



3.Carlisle Cullen (Twilight) 36 δισ. δολάρια



5.Tony Stark (Iron Man) 9,3 δισ. δολάρια



7.Charles Foster Cane (Πολίτης Κέιν) 8,3 δισ. δολάρια




8. Bruce Wayne (Batman) 6,9 δισ δολάρια



9. Forrest Gump 5,7 δισ. δολάρια



10. Lisbeth Salander (Το κορίτσι με το τατουάζ) 2,4 δισ. δολάρια





Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου