Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ήρθε ο νέος Mozilla Firefox 11.0

Η ενδέκατη σταθερή έκδοση του Mozilla Firefox έκανε την εμφάνισή της μόλις έξι εβδομάδες μετά την προηγούμενη, φέρνοντας αξιόλογες νέες δυνατότητες τόσο στους χρήστες όσο και στην κοινότητα των developers.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία του νέου browser καθυστέρησε τρεις μέρες σε σχέση με την προγραμματισμένη ημερομηνία, ώστε να διορθωθούν κάποια κενά ασφαλείας που παρουσιάστηκαν, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από την Mozilla.
Αρχικά, ο νέος Firefox υποστηρίζει πλέον συχρονισμό των add-ons του χρήστη σε όλες τις συσκευές που χρησιμοποιεί, δυνατότητα που υπάρχει εδώ και καιρό στον Google Chrome.
Επίσης, μπορείτε να εισάγετε δεδομένα από τον Chrome στον Firefox, όπως το ιστορικό περιήγησης, οι σελιδοδείκτες και τα cookies.
Παράλληλα, η Mozilla παρέχει στους προγραμματιστές νέα εργαλεία και επιλογές, όπως η δυνατότητα αλλαγής του CSS on the fly κατευθείαν μέσα από τον browser μεσώ του καινούριου CSS Style Editor.
Επιπρόσθετα, η νέα έκδοση έχει ενσωματώσει το Tilt, το οποίο εώς τώρα ήταν add-on. Το Tilt είναι ένας 3D Page Inspector που παρουσιάζει μία τρισδιάστατη απεικόνηση της δομής της ιστοσελίδας ιδιαίτερα εντυπωσιακή.
Τέλος, ο Firefox 11 υποστηρίζει το πρωτόκολλο SPDY της Google για γρηγορότερη φόρτωση των ιστοσελίδων.


κατεβάστε εδώ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου