Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Η μεγαλύτερη «κούρσα» στον κόσμο!

Επιστρέφοντας σπίτι έπειτα από μερικές μπύρες τρεις Βρετανοί αναρωτήθηκαν πόσο ψηλά θα μπορούσε να φτάσει ένα κόμιστρο ταξί. Λίγο αργότερα αποφάσισαν να το εξακριβώσουν οι ίδιοι.
Τέσσερα χρόνια πριν οι τρεις φίλοι αγόρασαν ένα ταξί κι έφτασαν από το Λονδίνο στην… Times Square της νέας Υόρκης ενώ το ταξίμετρο έδειχνε 100.000 δολάρια.

Οι Paul Archer, Leigh Purnell και Johno Ellison ταξίδεψαν 32.000 μίλια διασχίζοντας τον κόσμο σε διάστημα 13 μηνών, σε ένα κλασσικό ταξί 20ετίας το οποίο ονόμασαν «Χάνα», όπως γράφει η Wall Street Journal.
Περνώντας από τέσσερις ηπείρους και αμέτρητες αλλαγές ώρας, η περιπέτειά τους περιλάμβανε από το χιονισμένο Κόσοβο ως την αχανή Αυστραλία.
Στους έξι μήνες του ταξιδιού τους κι ενώ βρίσκονταν κοντά στα Ιμαλάια έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη «κούρσα».
Το ταξίδι είχε και δυσκολίες. Η στιγμή που αποφάσισαν να ξεκινήσουν δεν ήταν η πλέον κατάλληλη. «Η τιμή των καυσίμων ήταν στα ύψη και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή τεταμένη», λέει ο Archer.
Με την «αραβική άνοιξη» σε πλήρη εξέλιξη η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει το τμήμα της διαδρομής που θα περνούσε από Λιβύη και Αίγυπτο με ένα πιο ασφαλές «μονοπάτι» μέσω Ιράν, Ιράκ και Πακιστάν.
Αλλά κι έτσι τα εμπόδια δεν έλειψαν, όπως όταν οι αρχές στο Ιράν θεώρησαν τον Archer Εβραίο κατάσκοπο!
Και τώρα; Το ταξί μεταφέρεται με πλοίο στο Ισραήλ για το τελευταίο σκέλος του ταξιδιού ενώ η τριάδα αναπαύεται στο Λονδίνο…. 

Πηγή


Δείτε ακόμα .....

Εκπληκτική τοιχογραφία από σκόνη κάρβουνου ζωγραφισμένη με τα δάχτυλα
Περίεργα ρετρό οχήματα
Στιγμές τρόμου για τυμβωρύχους στην Κίνα !
Μοτοσυκλέτα από αληθινό αλιγάτορα
Διάσημοι άνδρες που γεννήθηκαν .... γυναίκες ! 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου