Η περιβαλλοντική οργάνωση Dodo κάνει πράξη ένα καινοτόμο project εστίασης, το οποίο βρίσκει εφαρμογή στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Το «Turn Table Todo Restaurant» αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα αστικής γεωργίας, δίνοντας παράλληλα και ένα «καλό μάθημα» σε περιβαλλοντολόγους, πολεομόδους και… καλοφαγάδες!
«Ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο ο ανθρώπινος πληθυσμός αυξάνεται σε όλες τις πόλεις του κόσμου οδηγεί σε ένα βασικό ερώτημα: Πώς θα όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα τραφούν στο μέλλον;», λέει ένας εκ των υπευθύνων του project και συμπληρώνει:
«Υπάρχουν πολλές λύσεις και μία από αυτές είναι η εφαρμογή της αστικής γεωργίας σε διάφορους χώρους στις πόλεις, όπου φρούτα και λαχανικά θα καλλιεργούνται επιτόπου και είτε θα καταναλώνονται από τους επισκέπτες εν είδει ενός εστιατορικού χώρου ή θα πωλούνται στα παντοπωλεία».
Έτσι ακριβώς λειτουργεί και το «Turn Table Dodo Restaurant»! Ειδικότερα, ένα παλιό κτίριο κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό «μεταμορφώθηκε» σε χώρο εστίασης, ενώ στο πίσω μέρος γίνεται η καλλιέργεια των τροφίμων αλλά και η παρασκευή τους.
Το «φαγητό» καλλιεργείται, παρασκευάζεται και καταναλώνεται επιτόπου, ενώ δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν εργαστήρια και μαθήματα… κηπουρικής και μαγειρικής. «Ο κόσμος πρέπει να μάθει τον τρόπο που θα μπορέσει να μετατρέψει διάφορους χώρους στην πόλη σε μικρά θερμοκήπια…», συμπληρώνει ο υπεύθυνος.
Πηγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου